Tuesday, May 19, 2009

Trip to Tioman Island

Tioman???
UNtuk kali ke tiga Eiba jejak kan kaki ke sini..
Plan awal nak pi ngan TB, tapi bila TB ada urusan yang lebih penting, maka
hasrat itu terpaksa di teruskan tanpa TB..
Di tambah lagi Akmal pula menduduki peperiksaan Sekolah Agama.
Pening tul masa nak wat keputusan ini...
and lastly...Eiba pergi juga ke Tioman....



Sampai seawal 9.00 pagi kat mersing, masih ada masa untuk bekpes.
Feri akan bertolak jam 10.30 pagi...



Saat menunggu feri kat terminal mersing.. Rasa macam lama jer..
Hati pun berdebar2..maklum lah terpaksa tinggalkan org yang tersayang...



Dalam Feri..Penuh pulak..cuma x dapat naik kat atas jer...geram laaa...


Pics nie kat belah belakang feri..Ramai yang berlonggok kat sini..memasing nak menikmati kesegaran udara laut.. ffuuhhh..memang nyaman..



Feri yang Eiba naiki.. "Gemilang"



Turun dari Jeti setelah hampir 1 jam lebih dok dalam Feri.



Sampai kat Pulau Tioman. Berjaya Beach Resort and Spa



Salah satu challet yang menarik perhatian Eiba.



Pas welcome drink ngan Lunch, Eiba check in dalam bilik 520.
Apa lagi..melepak laa sementara nak tunggu petang..Penat sangat...



Petang hari pertama, Eiba jalan2 Round island sendiri. Nak menikmati indahnya pulau ini..
Nak naik mender nie..tapi x dapat huhuhuhu...(Memang x pernah naik pun..)



Sendiri hingga waktu petang memang syok..aktvt free & easy..


Best nya kalau ada yang tersayang ikut sekali kan???



Seronok bila bertemankan alam semulajadi yang indah



Dan bila matahari mula melabuhkan sinarnya, Pemandangan yang paling indah kurasakan.. Dan Eiba menikmatinya sendirian kali ini...




Sempat Eiba duduk menyaksikan life band kat sini.. Memang dasat gaks aweks filifina nie nari.. Terasa nak join pulak...hehehehehehehhe... Sib baik boley kawal diri ....



Dan diwaktu pagi hari kedua.. Breakfast seawal 8 pagi.. Malam tadi tido kul 2 lebih..maklum laaa..ader aktvt "dalam telefon"



Makanan yang ku ambil untuk breakfast. X leh nak makan banyak..rasa mual lah pulak..



Nak pi snorkeling....Jommm layan ikan2 yokk...



View yang benar2 menarik perhatian ku..cantik sangat..


Kat atas speed boat. Kredit untuk pakcik yang bawak boat tu..buat drift huhuhuhu..Rasa nak tercampak eiba..



Wit my frend..he's so nice..



Awas ya ikan2 disana...Eiba akan terjun nieee...



Psssttt...yang terjun tuu...heeehehehehe..EIba lah tuuu...jgn x caya... Eiba mmg taw berenang..maklum orang kampung kan???



Me & the fish!! Hahahahaha gelliiii tawww... KEna gigit2 manja ngan ikan2 yang banyak..



Me & Philip



Dan jangan tak percaya kalau eiba jumpa Nemo..huh!! Memang cantik sangat...
Bukan saja NEMO tapi juga Todak..Alhamdulillah...dia x kaco Eiba pada hal mengigil jugak my lutut... hehehhehehehehhe...



Makan tengahari kat Salang Resort.. (1st time honeymoon kat resort ini..)



Korang baca lah amaran yang dia beri kat all customer.. hehehehehehehe... Dan Eiba sungguh tertarik ayat dia tuu...fffuuhhh!!!



Menu Eiba, biasa saja...boley ader kat dataran pun... ntah tak tahu nak makan apa...



Petang hari kedua, Hampir jam 6, baru balik ke bilik. Letih jangan cerita laaa... Maner tak nya..ada 5 tempat nak snorkelling..semuanya Eiba bantai terjun...Sorang kan...layan syok sendiri saja laaa.....

Pas solat magrib, Makan International buffet, so malam nie x der plan apa2 juz nak rehatkan badan. Penat kan.. Nak join kawan2 saja..ikut lah apa yang depa nak buat..



Me & Jessie



1st time belajar main snooker..hehehehehehe..sakit2 badan ku...langsung x reti nak pegang kayu tu.. tengok mcm senang..sekali buat...baik layan bowling laaa...Tu pun ader hati nak lawan orang.. memang kalah teruk kui..kui..kui...



Hari ke3.. dah nak balik dah.. Kemas apa2 yang patut. Cuma hati ku tak terlalu excited pulak percutian kali ini.. Ntah naper lah pulak...



Sempat pi soping beramai2 sementara nak tunggu Ferri sampai...



Tak beli apa pun..setakat baju untuk anak2 ngan TB..
Sedikit kopok lekor, ikan bilis untuk diri sendiri, sotong aaahhh..pokoknya yang kering2 saja...




InsyaAllah kalau x der aral melintang next year Eiba akan sampai lagi kat Tioman nie.. dan yang pastinya dengan Orang yang Eiba sayangi..

Untuk TB ...Terima kasih awak, coz sudi jaga anak2 sedang saya bersuka2 bercuti... Maaf kan saya k... Kebaikan awak memang x akan saya lupakan...

7 comments:

vee said...

wah..wah..wah..bestnya dia g tioman..
lain kali nak ikut boleh??

hysMan.. said...

hehe..
teman awal tahun lepas gi tioman..
best giler kak ye..
laut die..fuyoooo..jelas..
hehe..
ikan nemo byk giler..
mmg rileks sgt kat sane..
yok gi lagi..
takpon kita gi pulau perhentian pula..
nak??
hahahahaa..

~pic kat sblh ni pon kat berjaya golf resort tioman..hehe..

Eiba said...

Vee...best memang lah best...lagik best kalau ader org yang tersayang teman...Tapi ko tau laaa...hehehehehehe..tempat cam tu kalau x gesel2 x syok sgt kan??? kihkihkihkih....

Eiba said...

Hikhikhik...hysman...jom laaa...kita set pi reramai nak??? Pulau perhentian jauh laaa... Buang masa... Kita gi tioman jer...tapi resort lain laaa... amacam??? Jadik????

Suzi said...

salam eiba...
tak pernah ke Tioman...syok ye??
hubby plan nak cuti2 kami berdua bila balik m'sia nanti...dah lama tak habiskan masa berdua je...honeymoonlah konon2nya...

hysMan.. said...

dulu saya survive brani mati pegi dgm mmbr2 tak cukup duit,dok nginap kat genting resort..hahaa...
yok ar.....pegi sanglang plak ler???

~klu pegi pulau perhentian best jugak..ramai mat saleh topless..hahahahaha...

Eiba said...

Suzi..Memang best laa...pulau kan??? Kalau honeymoon lagi cantik!! memang sesuai sangat...

Hysman...hamboiii ko nak pi hentian salang jerz... setakat nak tgk minah salleh yg topless cam tu...kat internet melambak dek oiii...