Tuesday, May 12, 2009

Karipap Kentang

Tetiba teringin nak makan karipap..karipap kentang.
Apa lagi..carik kentang 3, 4 bijik buat inti.. Eiba nie suka campur sedikit gula...
Biar manis...jangan pedas..tak tahan sesangat....



Ini lah hasilnya. Eiba buat setengah kilo saja. Stock untuk 3-4 hari wat bekpes untuk anak2 ngan suami. Masuk kan dalam peti sejuk..pastikan bekas itu kedap udara yaaa.. InsyaAllah tahan lama...Nak bagitau u all...karipap nie Eiba buat tak guna acuan tawww..kelim sendiri punyaaa... hehehehehhhee...



Tengok laaa... punya lah dasat, dalam kuali pun Eiba amik picture nya...
Karipap yang sedang di goreng...



Karipap yang sudah siap di goreng. Tinggal makan jerrr...
LUpa lah pulak nak amik pics isi dalamnya....



Cukup untuk hidangan kami sekeluarga...untuk sarapan pagi..
ESok???? Hahahahahahha...
Kemungkinan untuk sarapan Karipap lagiii amat lah besar..

TB??? Amacam???? Berapa star boley bagik niee???? I'm waiting yaaaa...
Sebut betul2 yaaa.....
KARIPAP!!!!

8 comments:

vee said...

hmmm..sedapnya ba..karipap tu..
post kat v skt blh??

Nur Farhana Abdullah said...

Wah.. Sdapnye mkn karipap minum air teh.. Heehee.. Tapi mak slalu mrah sbb mkn bnyk karipap, tp bila blajar kelim karipap tak penahnye dapat.. Hak hak hak.. Susah maa.. Tgn keras.. Heehee.. =)

Anyway, slam knalan tuan blog.. =)

Suzi said...

rajin eiba...dulu2 masa kat m'sia selalu beli je...duk sini baru belajar2 buat hihhihi

hysMan.. said...

fuyooooo..
sodap tu kak..
awat tak pelawa teman nih..
hehe..

akak org panggil epok-epok laa..
ahakkzz

MaMaQaYPo FaMiLy said...

SYEDAP tu!!! ada letak daging tak kat inti dia? NAK SAtu!!!

Akak said...

Salam Eiba...

Hurmm sedap jerr nampak karipap tu, minta sikit..

Eiba said...

Memang sedap tawww...(puji diri sendirik..heheheheheh)

Epok2....yummmyyyy...hysman, Vee semua sekali..meh kerumah eiba makan epok2 yaaa...

Kak Pah...welcome back yaaa...i miss u too...!!!

Nur Farhana... Salam Kenal juga yaaa...

Immanuel Kabuhung said...

Halo Bloger Makanan! Gabung yuk!! di myTasteIndonesia.com!!!

Banyak blog yang telah menjadi anggota dan mendapatkan keuntungan dari publikasi di situs kami. Tambahkan blog Anda di link ini: http://www.mytasteindonesia.com/tambahkan_blog_anda

Bila ada pertanyaan jangan sungkan untuk hubungi kami di:
info@mytasteindonesia.com

Terima kasih,
Salam myTaste Indonesia,
Immanuel Kabuhung