Monday, December 21, 2009

...Ketenangan...

Eiba memang suka pantai..Kalau boleh Eiba nak berumah tangga di tepi pantai.. Memang terlalu banyak ketenangan yang ada di sana..Biarpun ombak terlalu ganas ketika ini..tapi..bila melihat keganasan itu...hati menjadi terlalu damai...Dah terlalu biasa Eiba N3 pics Eiba sekeluarga bermain di tepi pantai..kali ini..Eiba nak bawa u all menghayati betapa indah nya suasana tepi laut..di pantai...





Syukur Alhamdulillah..rumah Mak Mertua ku tak begitu jauh dari pantai..dari laut..Leh sesangat memain kat sinun selalu..kalau mandi laut jangan citer lar..lagi2 Akmal..kalau x terpekik suruh naik...jangan harap dia nak naik..sorang2 pun jadik dia tuu....

Dan..bila malam mulai berlabuh..kami pun pulang.....yeyeyeyeyeyye...balik rumah..kat rumah..lagiiiiiiiii banyak ketenangan...Alhamdulillah, Ya Allah atas segala nikmat mu yang tak terhingga...

Monday, December 14, 2009

We & Weekend @ Water World Melaka

Bersama teman baik ku Mar LadyD nak menghabiskan masa bersama hari minggu, destinasi perjalanan kami adalah Water World, Alor Gajah, Melaka. Tengok muka ceria & gembira anak2 buat Eiba juga merasa gembira..Bukan nya selalu bawa anak2 jalan2.. Banyak rancangan..tapi asik tertunda jer..Maklum lah cuti sekarang dah x tally lagi ngan TB..nak wat cemana..masa yang ada itu lar kami habiskan bersama...

So, biarlah gambar ini bercerita yer..kalau nak upload satu2 pics nie..tak muat laaa blog EIba..nak wat clip..jari2 nie masih letih..hehehehehe....U all layan lah gambar2 nie dulu yaa...













Next n3, Eiba akan letak pulak pics we all kat banda Hilir yaa...laa nie..Eiba da nak layan tido pulak..hikhikhik...Ngantuk yang teramat larrr..Letih semalam tak habis lagi... Untuk MarLadyD thanks kerana sudi luangkan masa untuk kita bersama...


Wednesday, December 9, 2009

Bersama mereka

Bila yang terindah itu adalah untukku dan terbaik adalah untuk mu..Seawal jam 9.00 pagi kami pergi ke Pontian. Memang nak sangat pergi Taman Permainan kat tepi laut bersama mereka. Sempat juga eiba meronda Pontian Baru..errmmpp..da banyak berubah bandar Pontian..ok lar tuu..terasa lama tul eiba tak ke Pontian..

K lar..u all alayan lah pics nie yerrr...Kegembiraan mereka..adalah kebahagiaan Eiba gaks...muuuwaaahhh..sayang kat anak2 ibu...











Wednesday, December 2, 2009

Kenangan itu Paling menyakitkan




Kadang kala... kenangan yg kita anggap paling manis tu, 1 hari nnt akan jadi racun utk diri kita... Mungkin pada mulanya kita anggap kenangan itu akan jd kenangan terindah buat diri kita... sampai bila2... hinggalah tiba 1 saat, kita dihambat kenangan itu... dan menuntut kita untuk mengulang semula kenangan yg manis itu... tp kita x mampu..maka ia akan menjadi racun dalam hidup kita..arrggghhhh..sebenar nya hidup ku..Salahkah aku mengharap sebuah kenangan yang pernah aku lalui, ku ulang semula??? Memang salahkan!! Jika hanya aku yang berharap!!!.


Hari ini..dan ketika aku menulis blog ini, hati aku meronta2 sebenarnya..kenangan yang terindah itu bermain dalam minda.. terimbas 1 per 1 dalam kotak ingatan..dah cam slide show, nak pause pun x boleh apalagi nak tekan button stop..menyesakkan jiwa...dan aku...dan aku..sungguh..aku terpaksa..aku terpaksa untuk aku sedarkan diri aku... cukuplah diri aku ni tenggelam dalam kenangan..Mengenang sesuatu yang tak pasti..tak harus ada dalam diri SAEBAH. aku kena teruskan hidup... dan cipta kenangan baru... mungkin kenangan yg bakal aku cipta x semanis kenangan2 lepas... tp 1 hari, ia tetap akan jd kenangan yg akan aku ingat..Mudahan...


Saturday, November 28, 2009

Bila Gambar Bercerita

Balik Kampung, masa cuti raya adalah saat yang paling indah dalam hidup semua orang kan?? Selagi ada ibu dan ayah yang di kasihi..balik lah kampung.. Biar pun kadang2 mereka penat nak layan kerenah anak dan cucu2..namun masih terserlah kegembiraan pada wajah mereka bila semua anak2 yang di sayangi berada disisi.. Nak cerita panjang pun masih penat lagi, so layan lar pics ini yaa...



Mak & Ayah yang ku cintai



Adik Beradik tersayang



Pilih sendiri yaa suami siapa kah itu...



Keluarga Haji Abd. Rahim Bin Amir



Nur Afiqah Syazana Bte Mohd. Hatta



Bila mereka bersolek..perrgghhh..acik yang solek nie..cute sungguh...

Pe pun untuk semua..hargai lah apa yang kita ada..sesungguhnya belum tahu kita akan milikinya dimasa akan datang.. Untuk keluarga ku yang tercinta..Terima kasih atas semua kebahagiaan yang telah diberikan..Syukur Alhamdulillah..

Wednesday, November 25, 2009

Arggghh...Teruja sendiri...

video

Video ni bukan Eiba yang buat..tapi hasil dari kerja creative teman sekolah Eiba..Sekali tengok memang teruja..coz pics kat sinun..semuanya ader kat dlm blog Eiba..hehehehe..btw..thanks my frendz..for this very nice clip...Semoga kita akan terus bersahabat yaa...

Tuesday, November 24, 2009

Office Banjir?? ...Lagi????

Pagi- Pagi masuk ofis (kul 8.30 am) terkejut tgk tangga yang dilimpahi air...ohh..dah kenapa..Sesampai dalam opis..waaahhh..memasing tgh sebuk main air..dan kulihat..hikhikhik..bumbung tengah2 office ku pecah disebab kan air..Yer laa..guna asbestos ceiling kan..standard arr...hehheheheeheh... Korang layan lah kesebukan kami mengemas kan perkakasan kami sendiri..Dan tempat ku sendiri....??? sib baik kejadian dulu telah mengajar aku lebih berhati2..dan PC ku selamat..Yesss!!








Dari kul 8.00 am depa dok mengerjakan opis..mana yang mop..maner yang main2..hikhikhik...memang opis tu nak kena basuh..maklum da lama tak cuci kot...ahakss..Tapi memang kagum dengan kerjasama yang diberikan oleh kenkawan se opis Eiba..


Saturday, November 21, 2009

Seronok Jadi Wanita...



Kisah semalam..Boss nak Eiba hantar BQ ke MFM, salah sebuah syarikat yang mengeluarkan tepung kat Malaysia nie..Walaupun letak nya kat Pasir Gudang..Tapi Eiba memang tak pernah sampai kat sinun..Nak di jadikan citer..Eiba antara confident ngan tidak...pi lar tanya kat office mate Eiba jalan mana nak lalu..Dia kata nak ke johor port ader satu simpang pertama..oouucchh..senang nyaaa...setakat Johor Port tu...memang x der hal...

Tapi hati nie berdebar2 gaks..Maklum nak submit document yang penting..namun perjalanan di teruskan..yang penting Eiba mesti sampai sebelum jam 5.00 petang.

Terkejut sampai area Port Johor.. Mak aiikk...sebelah Kiri Kastam..maner nak pergi...Tak nampak pun MFM..Lori kontena besar2..adduuuhhh....maner nak cilok...nak u turn mana laluan u turn??? Pening seketika..dalam hati da maki hamun office mate Eiba tu..Mana Jalan Pukal niee??? Call TB laks..dia suh tunggu kat area Johor Port..???? Waaahhhhh???? Maner leh...Lori kontena besar2..rasa nak nanggiss...huhuhuhu....

Tgh cakap2 ngan TB via phone..tetiba ader mamat ketuk cermin kete...Dia bertanya kenapa pada Eiba..(Agaknya muka Eiba nampak pelik kot hahahahaha..) Eiba pun explain kat dia yang Eiba SESAT dan mamat tu boleh gelak pulak...eeeeiiiii...rasa nak sekeh...tapi disebabkan dia tunjukkan cara cemana nak kuar dr JOhor Port tu...Terima kasih lah yerr...

Sekali lagi terbabas nak keluar dari kawasan tuu..addduuiiii..haru tulll....Sabar jer lah..Kali ini Eiba termasuk lak kat Kastam Import...Ya Allah...boleh lepas ker??? Tengok semua kontena.. Berhenti sekejap..tarik handbrake..call TB sekali lagi..dia bantai gelak sakan...hampeh tull...kita dah berpeluh2 kat dalam kereta yang ber AC dia seronok pulak... Tak pe2..kalau tunggu dia masak Eiba..coz document tu penting..

Sekali lagi Eiba tercari2 kat kastam area tu ader tak org yang boleh ditanya...Alhamdulillah akhirnya bertemu seorang lelaki gaks (Area nie memang susah nak jumpa pompuan yerr harap maklum) Penuh panjang lebar lelaki itu menerangkan pada EIba..walhal soalan Eiba "CEmana nak kuar dari sini" hahahahahaha....

Hampir jam 5..baru Eiba dapat keluar dari area tu...sesak rasa nafas...Pusing sekali lagi mencari MFM mengikut apa yang dikatakan oleh lelaki kat Kastam Import tuu...key word "JALAN KECIL" yessss!!! Yess!!! Jumpa...memang lar terlajak...Itu bukan jalan yerrr...lorong!!! Dan akhirnya jumpa gaks ngan Mr. Chan..sib baik dia lum balik..walau Eiba telah terlewat 7 minit...Peergghhh....

Balik rumah...Story kat TB...dia punya suka...sakan tul...tapi Eiba pun gelak sama...dan dia kata
" Kalau gurl memang lar ramai nak nolong..cuba kalau lelaki..sampai sudah org tak layan"

Memang kenyataan kan??? Untung nya jadi wanita kan...apa pun kesulitan anda pasti ada saja yang akan membantu...Jadi...bersyukurlah kita dengan apa yang kita miliki...Alhamdulillah...


Thursday, November 19, 2009

Hari Penyampaian Sijil & Anugerah - Tadika Pintar Cergas

15th November 2009 (Ahad)
8.00 Malam hingga 11.00 malam
TS HOtel Taman Scientex, Pasir Gudang, Johor



Acara penyampaian hadiah memang tak akan berseri tanpa persembahan anak2 yang comel berumur 4 hingga 6 tahun dari Tadika Pintar Cergas. Dan tak ketinggalan Eiqa juga mengambil bahagian dalam acara tersebut..(Adik ku pandai menari..menari menghibur hati..)



Antara pelajar yang menunggu giliran untuk membuat persembahan..Teringat masa zaman sekolah Eiba..Eiba pun memang suka masuk acara2 cam nie..Seronok dan rasa bangga gaks larr.. Skang da turun kat anak pulak..eeerrmmpp ....axtvt sehat cam nie..memang patut di teruskan..

Korang layan lah kemeriahan majlis tersebut dengan melihat gambar2 yang Eiba sediakan untuk tatapan umum yer.. Sila buat ayat sendiri yang bersesuaian ok..






Hikhikhik...yang kat depan tu..nampak tak yang pakai baju pink...hahahaha..tu lar Eiqa.sakan kan..(ambil perhatian..gambar kurang memuaskan..)



Yang ini lak Akmal..sebuk nak interframe gaks..hikhikhik...dia lak asik jaga adik nya..bimbang lah sangat adik nya ketempat lain..walhal dalam dewan tu jugak..sikit2 tanya adik mana..tu lar..sayang abang kepada adiknya kan???



Acara penyampaian hadiah..Sungguh tak terduga..dan memang tak sangka..pasal x der sesapa bagitahu..dan tak terfikir pun dihati..bila cikgu buat announcement "Tempat pertama adik Nur Afiqah Syazana" Lintang pukang Eiba ngan TB kedepan nak amik pics adik..Sungguh memang tak jangka..Sebab masa halfyear exam Eiqa dapat no. 6 (Eiqa baru 4 tahun yerrr...)

"Tahniah adik...Ibu dan ayah memang betul2 terharu sesangat... Harap adik akan terus berusaha untuk terus berjaya yaa...Tahniah dari Ibu & ayah untuk adik!!!"




Eiqa & Piala nya