Wednesday, December 2, 2009

Kenangan itu Paling menyakitkan




Kadang kala... kenangan yg kita anggap paling manis tu, 1 hari nnt akan jadi racun utk diri kita... Mungkin pada mulanya kita anggap kenangan itu akan jd kenangan terindah buat diri kita... sampai bila2... hinggalah tiba 1 saat, kita dihambat kenangan itu... dan menuntut kita untuk mengulang semula kenangan yg manis itu... tp kita x mampu..maka ia akan menjadi racun dalam hidup kita..arrggghhhh..sebenar nya hidup ku..Salahkah aku mengharap sebuah kenangan yang pernah aku lalui, ku ulang semula??? Memang salahkan!! Jika hanya aku yang berharap!!!.


Hari ini..dan ketika aku menulis blog ini, hati aku meronta2 sebenarnya..kenangan yang terindah itu bermain dalam minda.. terimbas 1 per 1 dalam kotak ingatan..dah cam slide show, nak pause pun x boleh apalagi nak tekan button stop..menyesakkan jiwa...dan aku...dan aku..sungguh..aku terpaksa..aku terpaksa untuk aku sedarkan diri aku... cukuplah diri aku ni tenggelam dalam kenangan..Mengenang sesuatu yang tak pasti..tak harus ada dalam diri SAEBAH. aku kena teruskan hidup... dan cipta kenangan baru... mungkin kenangan yg bakal aku cipta x semanis kenangan2 lepas... tp 1 hari, ia tetap akan jd kenangan yg akan aku ingat..Mudahan...


4 comments:

Wondermomcupcakes said...

Bila yang tertulis untukku,
Adalah yang terbaik untukmu,
Kan kujadikan kau,
Kenangan yang terindah dalam hidupku..

Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah...

Eiba said...

Hhahhahah..itu lar yang paling menyakitkan hati taww....Terukir abadi..tapi nak jugak ulang saat itu kan...tapi tu lar..huhuhuhu....

ku tak sempurna said...

waduh... ngapain kamu ini??


.
.
.
.

jangan pandang belakang... :D

Eiba said...

KTS - aku di ulit rindu yang berpanjangan..huhuhuhu...kamu lagi ngapain??? Ko ngomong nya ngak bahasa melayu??? Ehhh...apa eiba merapik niehh..hikhikhik...