Saturday, November 21, 2009

Seronok Jadi Wanita...



Kisah semalam..Boss nak Eiba hantar BQ ke MFM, salah sebuah syarikat yang mengeluarkan tepung kat Malaysia nie..Walaupun letak nya kat Pasir Gudang..Tapi Eiba memang tak pernah sampai kat sinun..Nak di jadikan citer..Eiba antara confident ngan tidak...pi lar tanya kat office mate Eiba jalan mana nak lalu..Dia kata nak ke johor port ader satu simpang pertama..oouucchh..senang nyaaa...setakat Johor Port tu...memang x der hal...

Tapi hati nie berdebar2 gaks..Maklum nak submit document yang penting..namun perjalanan di teruskan..yang penting Eiba mesti sampai sebelum jam 5.00 petang.

Terkejut sampai area Port Johor.. Mak aiikk...sebelah Kiri Kastam..maner nak pergi...Tak nampak pun MFM..Lori kontena besar2..adduuuhhh....maner nak cilok...nak u turn mana laluan u turn??? Pening seketika..dalam hati da maki hamun office mate Eiba tu..Mana Jalan Pukal niee??? Call TB laks..dia suh tunggu kat area Johor Port..???? Waaahhhhh???? Maner leh...Lori kontena besar2..rasa nak nanggiss...huhuhuhu....

Tgh cakap2 ngan TB via phone..tetiba ader mamat ketuk cermin kete...Dia bertanya kenapa pada Eiba..(Agaknya muka Eiba nampak pelik kot hahahahaha..) Eiba pun explain kat dia yang Eiba SESAT dan mamat tu boleh gelak pulak...eeeeiiiii...rasa nak sekeh...tapi disebabkan dia tunjukkan cara cemana nak kuar dr JOhor Port tu...Terima kasih lah yerr...

Sekali lagi terbabas nak keluar dari kawasan tuu..addduuiiii..haru tulll....Sabar jer lah..Kali ini Eiba termasuk lak kat Kastam Import...Ya Allah...boleh lepas ker??? Tengok semua kontena.. Berhenti sekejap..tarik handbrake..call TB sekali lagi..dia bantai gelak sakan...hampeh tull...kita dah berpeluh2 kat dalam kereta yang ber AC dia seronok pulak... Tak pe2..kalau tunggu dia masak Eiba..coz document tu penting..

Sekali lagi Eiba tercari2 kat kastam area tu ader tak org yang boleh ditanya...Alhamdulillah akhirnya bertemu seorang lelaki gaks (Area nie memang susah nak jumpa pompuan yerr harap maklum) Penuh panjang lebar lelaki itu menerangkan pada EIba..walhal soalan Eiba "CEmana nak kuar dari sini" hahahahahaha....

Hampir jam 5..baru Eiba dapat keluar dari area tu...sesak rasa nafas...Pusing sekali lagi mencari MFM mengikut apa yang dikatakan oleh lelaki kat Kastam Import tuu...key word "JALAN KECIL" yessss!!! Yess!!! Jumpa...memang lar terlajak...Itu bukan jalan yerrr...lorong!!! Dan akhirnya jumpa gaks ngan Mr. Chan..sib baik dia lum balik..walau Eiba telah terlewat 7 minit...Peergghhh....

Balik rumah...Story kat TB...dia punya suka...sakan tul...tapi Eiba pun gelak sama...dan dia kata
" Kalau gurl memang lar ramai nak nolong..cuba kalau lelaki..sampai sudah org tak layan"

Memang kenyataan kan??? Untung nya jadi wanita kan...apa pun kesulitan anda pasti ada saja yang akan membantu...Jadi...bersyukurlah kita dengan apa yang kita miliki...Alhamdulillah...


4 comments:

Dj Epoi said...

Lepas nih kena mintak HADIAH HP yang ada GPRS lah eik....


Senang sikit...hehehheh

TAk gitu Cik Abang nyerrr?

Wondermom said...

hikhik... pepatah ada menyatakan... "Malu bertanya, Sesat jalan..."

idea "GPS" tue menarik...

*rasanya bukan "GPRS"... :D

Eiba said...

Uiikkksss... Maner leh guna GPS bahaya..kang asik kena spot check jerk...sapa nak??? Sikit2 nak video kol..ahaks...

psstt..budak nakal memang begitu...

Wondermom said...

hehehe... nakalllll... video call guna 3G jer x pyh GPS... :D