Tuesday, November 10, 2009

Rest & Relax - Weekend

Tenangkan fikiran..musim hujan..nak bawak anak jauh2 bimbang terperangkap dalam banjir kilat. Plan yang di rancang ngan LadyD..kami kesini..senang jer nak hepikan anak2..ader swimming pool, then dapat main2 ngan kawan2 sekejap..mereka dah cukup gembira dan penat... Eiba juga gembira dengan kegembiraan mereka yang di sayangi..



Sampai di Resort dalam jam 3pm..maklum lah..Eiba kena keje dulu..so balik terus amik anak..then makan kat "LAN CAFE" terus ke Resort, Check In sementara tunggu Mar sekeluarga datang..Tempat nya di penghujung jalan Seri Alam..amat mudah untuk di temui.



Antara pemandangan sekitar resort yang menarik perhatian ku..Cantik dan mendamaikan..memang sesuai sangat beristerehat dengan family tersayang..Memang Eiba akan pergi lagi tempat ini..untuk seterusnya..



Kami memilih bilik yang betul2 depan pool..senang sikit anak2 ku nak terjun kang..dari bilik leh nampak mereka..kot lar malas nak layan mereka kat pool kan???



Tertarik ngan bunga ini.. Segar sangat..bunga apa yerk??? Serombong kapal kan??? Ntah lar..Zam (suami mar) ader kata..tapi dlm bahasa scientific..x reti arr nak sebut..da lupa lak tu..ekekekekke...



Acara mandi2 nie memang lar bebudak gemar sangat...pantang jumpa air..terus ajer depa nak berenang..sukati lar...asal tak ke tempat yang dalam sudah lah....





Sewa basikal RM3..pilih pnya pilih..macam2 yang nak di pilih...last2 amik gaks lah yang warna biru..akmal nak kaler itu...dapat lar dia round sekejap area resort..penat katanya..Eiba naik ok jer??? Apa2 lar akmal oiii....



Masa nie hujan gerimis..so memasing pakai payung...Sib baik Zam ader Bannnyyaaakkk payung nak supply..ekekekekkee..jual payung musim2 hujan nie..cantik gaks kan???



Sempat berposing anak2 Eiba ngan Anak2 LadyD..



Kuda nie actually Kuda racing tapi dah dijinak kan..Sib baik otak kuda nie tak ingat nak lumba jer..kalau tak masak anak2 ku di bawak...Uncle yang jaga Kuda nie pun sporting...Thanks yaa...






Kenangan bersama.. Eiba tengok kuda tu mengalirkan airmta masa Eiba dalam berani2 takut nak usap kepala dia..berdebar gaks..takut kuda tu terperanjat kan...Per pun...memang Hepi sangat tengok kegembiraan orang2 yang kita sayangi kan???



Pe lagi..jom arr kita plan pi jenjalan lagi..tak payah nak jauh2..dalam Malaysia dah terlalu banyak tempat yang cantik & menarik..sesuai untuk semua generasi...Jumpa di sanaaaaaa......

5 comments:

ku tak sempurna said...

alaaaaaaaaaaaaaaa....

mana gmbr eiba berenang??
pelampung itik takde ke??

hihihi

.
.

wonderMOMcupcakes said...
This comment has been removed by the author.
aluze said...

hi eiba.... best nyer b'cuti... hehehehe....

izan said...

eiba,

kuda ku lari gagah berani..... seronoknya dapat bwk keluarga pi mengambil angin kan....... satu kepuasan.

ni yang tak sabar nak bercuti niii..

Eiba said...

Ekekekekekeke...Eiba berenang sensor arr KTS...maner leh upload...

Aluze - memang best..byk pics actually..tapi kena tapis arrr...

Kak Izan - Sesekali merehatkan diri...antara yang terbaik untuk minda & kesehatan vacation is one of theraphy..