Thursday, May 28, 2009

Puisi untu Eiba?????



Oh dinda..
Hatiku sunyi tanpa iringan khabarmu
Di manakah dinda berada ketika ini
Tahukah dinda bahawa dinda
Sentiasa berada di ingatan kanda..

Oh dinda..
Janganlah dinda pergi jauh dari kanda
Tak sanggup kanda menahan rasa rindu di hati
Mengapa kanda harus merindui dinda
Kanda sendiri pun tidak mengerti..

Oh dinda..
Kaulah temanku
Mungkin kanda bukanlah teman terbaik buat dinda
Namun dinda adalah teman terbaik buat kanda
Biarlah kanda mengabadikan wajah dinda
Mana tahu selepas ini kita tidak kan bersua lagi
Sungguh pilu rasa di hati..

Oh dinda..
Apalah kanda merepek di malam-malam begini
Mungkin kanda dah buang tabiat agaknya
Atau mungkin jua kanda sudah berjangkit
Dengan adinda


Korang..teruja x, bila tetiba ader org bagi puisi untuk korang, walau tak dinyatakan nama, namun terang2 ader sumber2 yang mengatakan puisi itu untuk korang??? Dan inilah puisi yang Eiba dapat..dari blog dia..gembira lah dia yaaa...Eiba tak kisah..asal dia gembira dengan apa yang dia lakukan..Dan Eiba tetap doakan yang terbaik untuk dia...

Psssttt...awak...macam best jer puisi Chenta nie yerr....hikhikhik....

7 comments:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Dari SIAPA tu??

MarLadyD said...

hoyyeeyyy...aku dah tau..aku dah tau...jeng3..udah ada secret admirer yek..

Kamezaim said...

eiba.. ish..sih..sape buat puisi ni? untunggnya eiba ada org minat dkt eiba.. hehe ni yg jeles ni.. ekeek sibuk je lah si Lady D ni.. tarik hidung tu karang..

Idalara said...

eiba...wah..dapat puisi dr mamat bunga tu ye..hehehe..tak kena kejar dik cik abang eiba ke..

h0ney said...

besnye ade org bg puisi tuk akak... mesti hubby akak yek ;)

Eiba said...

Dari sapa??? Tu laaaaa...masih jadik rahsia...ammppesss...biar dia terkulat2 tgk puisi dia ada kat blog eiba...hahahahahahahahahha (gelak besar)

Kak ida > Mamat bunga maner pulak nie kakak oiiii... TB da baca daa.. dia kata "baguslah...at least dia tahu isteri dia yang comei nie still ader value...hukhukhukhuk...."

Honey > Bukan hubby akak lah dek... kawan2 kita gaks...dia kata lebey suka tgk akak dari tgk bola... kwang..kwang..kwang...

MarladyD > Ko tahu??? Aiiiyaaakkk mampuussss....ssssyyyyyhhh...jgn bgtau sesapa taww....

Kamezaim > Jeles??? tauu ko akan jeles punya..hahahahhahaah...hamboiii nak main tarik2 hidung pulak...babab kang baru tawww....

Mak Su said...

amvoi, rindu bebeno tu