Thursday, February 5, 2009

Ketam Oh Ketam

Semalam, tetiba ajer tersinggah kat kipmart. Maklum lah bawa kete 110km/j, dah highway PG tu nampak clear jer..siap boley calling2 lagiii.. nak tunggu 6.30 pm ader lagi 40 min. So mudah sgt kete ku nak membelok ker kipmart. Ingat nak cuci mata jer, tgk2 baju, pasal bal. angpow yg eiba dapat masih ader 60 hinggit (Eiba memang x pernah guna untuk makan, biasa beli baju untuk eiba ngan anak2 jer...) So plan nak beli lah baju yg murah2 untuk bebudak tu... Tapi kaki nie cam x der break lak, terus menuju ke pasar basah..(dalam frezer masih byk lauk lagi huhuhu..) Tetiba....ternampak ketam..Hamboiiii mahalnya...sekilo RM20.00 (patut ker)

Eiba "Ter"ambil 3 ekor...laaaa..semua serba tak sengaja...tapi..ahhh bayar saja laaa...nak wat cemana kan nak makan punya pasal..hik..hik..hik...



Dah dapat ketam tu...apa lagi..terus blah..x mo tgk yang lain!! Ikan siakap gemuk2 sekilo 16hinggit...tak sengaja lagi.."terbeli" hadoooiiiii....hahahahahahahah...Pas tuuu eiba terus kan perjalanan tanpa menoleh kebelakang lagi...Tetiba terdengar org panggil (actually jerit...) "cik..cik...!!! Eiba tanpa sengaja menoleh ke belakang..nampak penjual ikan yang membungkuskan ikan siakap ku mengangkat tangan dan melambai2..eiba senyum jer, tapi terpandang duit kat tgn dia...alamak!!! Duit balance ku tadi...aduuuhhh lupa lak nak hambik..Dengan langkah yang paling ayuuu....eiba pun kembali semula kat kedai tu...amik balik duit tu dgn ucapan terima kasih. Mamat tu boley kata apa tawww..."Nak kejarkan apa cik??" layan senyum jer laaaa....haru tull hari nieee...


Dan hasilnya...inilah...Ketam Masak sambal..jangan susahkan kepala nak masak apa. Yang penting sedap dan TB & anak2 suka makan...(Dia tu memang faveret seafood..pantang di ajak..)
Menu penuh kenangan Malam tadi......

4 comments:

Idalara said...

adoi..tetiba jer perot ida lapar eiba...hmmm..favorite anak2 ni..nak kena masak weekend ni..
Biase lah eiba..lepas2 CNY ni semua mahal2 giler...wlupun minyak da turun harga..

vee sudiman said...

hmmm..sdpnya..nanti klu aku dtg umah ko, ko kena mskkan utk aku plk tau...hee..

ku tak sempurna said...

dah lama sgt tak mkn ketam... berabad rasanya...
tak berapa gemar ketam... tak reti nak makan ...

izan said...

eiba,

wadusss... sedapnyaaa....samala kita favorite ank dan ibu...

sedapnya...tapi tengok harganya, adooiii...mahalnya. nak makan punya hal semua jadi tak sengaja dan terbeli... haha