Monday, October 19, 2009

Penghujung Raya 2009

Raya tahun nie..memang meriah sebenarnya (setiap tahun pun meriah) Memang setiap tahun Eiba akan wat "Open House" Tapi this year, tak dapat nak buat sangat..cuma masak2 sedikit untuk tetamu yang hadir..dan semalam (Ahad) family Eiba, mak, ayah, mami, babah, acik datang rumah Eiba..dan amat kebetulan sekali sahabat Eiba, Vee lak nak datang rumah..After that Azman yang kebetulan ada kat JB laks SMS..dan tentu nya sahabat baik Eiba gaks dari sekolah Rendah Azli yang beberapa kali nak datang rumah tertunda..(Azli..maaf yerr..) Akhirnya sampai juga mereka ke rumah Eiba yang serba sederhana..Alhamdulillah...



Juadah yang Eiba hidangkan untuk tetamu yang hadir. Biasa2 ajer..terlalu gembira, hingga terlupa buah2an yang sepatutnya di potong hikhikhik..dah nak wat cemana..semuanya Eiba lakukan sendiri...Tahniah untuk diri sendiri...



Cocktail (Request dari TB..dia memang suka makan mender nie..)



My feveret actually - Spagetty



Nasi Empit..kalau raya memang laris di pasaran..



Kuah Spagetty..Chicken..mak kata sedap..eh ye ke??? hikhikhik...



Kari Ayam..Tahniah untuk diri sendiri lagi..(byk cerita untuk Kari ayam nie..)



Kek..Istemewa untuk family tersayang..untuk Mami kata nak Kek Cokelat. Tapi dalamnya bukan cokelat pun..hahahahaha..Marble Cake..



Antara mereka yang ku kasihi..Mak, Ayah & Mami




Anak jiran2..datang gaks..Akmal yang jemput..



Ayah & Azman



Vee & Suami (sekali bersedara daa...)



Azli pun datang gaks..(Tengs yaa..)



Azli's wife & Child



Terima Kasih untuk semua yang hadir kat rumah Eiba..maaf andai Eiba masih lum sampai lagi ke rumah korang, bukan tak sudi..malah terlalu ingin..tapi komitmen yang tinggi masih belum menjodohkan kita lagi..InsyaAllah..panjang umur pasti kita akan bertemu lagi dan lagi...

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"

"Kita x perlu mencari seseorang insan yg sempurna untuk menjadi

TEMAN, Cukuplah mempunyai seorang TEMAN yg menjadikan kita

sempurna bila bersamanya".

3 comments:

bUdAk kEnTaNg said...

perghhh!!
kanda tak jemput pon teman ni haa..
owh..lupa kawan yer..
takpe..takpe..ade ubi ade bas..
klu ade lori ku buat2 terbabas..
haha..

kak,spegeti tu kuahnya mcm sedap jer..nk rase buleh?? rase ade iras2 secret recipe dak?? lapo la plak..adoiii....
hahahaha

~kecik ati taw dak.. :(

Mak Su said...

meriah ni! :)

Eiba said...

Man.. Kan akak da kata..datang jer rumah...akak tak wat open house..sapa nak datang...datang jer..akak masak arrr...

Mak Su - Jumpa kawan lama memang meriah mak su oiii...