Tuesday, October 6, 2009

Kenangan Aidilfitri 2009

Tahun nie sekali lagi 1st Raya kat rumah Mak Mertua ku. Seronok..memang seronok..Apa taknya time raya cam nie, Mak confirm masak best punya (selari ngan selera ku..hehehehehe)..
Seperti biasa..Mak Long cakap "Kalau x der barang tertinggal, bukan Saebah namanya" nak gelak guling2 Coz memang Eiba tertinggal Camera TB kat rumah...waaacchhaa..Pe lagi masa nak amik pics tu memang x der mood sangat.. Yer laa...TB da bising..Eiiiii..geram nya.... Tapi tak kan nak balik Pasir Gudang semula kan??? So terpaksa lar amik guna HP.. Eiii..malas nyaaaa...



Sebenarnya tahun ini warna kuning brown, tapi ntah cemana rasa berminat laks nak pakai kaler merah hati nie...Ntah larr..angin kan...anytime boley berubah.. Baju kebaya tuuu..nak pakai masa family day nanti...So jadiklah Tema tahun nie marron..cantik gaks..



My BIL wit MIL



Makan dimulai dengan bacaan doa kesyukuran dan Selamat oleh TB, Maklum lah arwah Abah dah tak der, Semoga beliau sentiasa di cucuri Rahmat dari yang ESA. ALFATIHAH...



Anak Sedara Mira + Anak ku Akmal



Mira + Eiqa



Ucu + Akmal



Ibu + Eiqa



Hari Raya ke4, seperti yang telah diberitahu seawalnya, Majlis Hari Keluarga dan sambutan Aidilfitri dirumah arwah atok (sebelah ayah) bermula seawal 8.30 pagi.



Seramai 148 orang, adik beradik ayah seramai 13 orang, membawa keluarga, menantu dan cucu. Di mulakan dengan bacaan tahlil dari Pak Uda (Imam). Banyak aktiviti yang di jalankan. TErmasuklah memancing, karaoke, rebut gula2, kerusi beracun, bawa bola di dahi..dan lain2 lagi..


Antara yang menarik..hehehehehe..suami ku ngan Mak kesayangan ku berpadu tenaga menyambung straw..selama 2 minit, mereka berjaya menyambung sebanyak 46 pcs. straw..ermmpp boley tahan larr.. dapat no. 4 tawww..peserta hampir 20 pasangan.. (semua nak masuk..hikhikhik...)



Raya ke 3 laks, Eiba jumpa kawan2 lama Eiba yang da lama tak jumpa. SI Bain nie lar.. 1st Time TB jumpa dia..kalau dia gemuk sikit mmg errmmppp...boley tahan..hehehehehehe... Btw tak lama lagi Bain nie nak kawin dah... Bagus larr...cepat2 hantar kad undangan... Da lama tak makan nasik minyak nie...



Berjumpa gaks ngan Cikgu Salasiah (Mar..cilok pics nie dr ko) Dah tambah lagi baby..best!! Best!! Eiba??? Eiba??? InsyaAllah...kalau ada rezeki..ada larr..(Jgn tanya lagikkk ok kenkawan...)


Sebenarnya ramai lagi rumah yang Eiba kunjungi, Rumah sedara mara, Jiran tetangga, Rumah Vee jugak!!! Tapi geram...asik bercerita sana sini..tak henti2 mulut tu..sampai lupa nak amik pics..Mar rumah ko kat sini kang Eiba pegi arrr....orang johor kan raya sebulan...tak gitu???

Pe pun raya tahun ini memang meriah. Seperti tahun2 yang lalu juga. Bertambah meriah bila Eiba dapat jumpa lebih ramai kawan2 seangkatan..satu tempat kerja dulu..isskk..banyak larr... Ahhhh...Hari yang menemukan sekelian sahabat handai...Sib baik raya sebulan ajer..kalau tiap2 bulan..pergghhh....rabak gaks..

Malam nie ader open house lagikk...Kuali da 2 minggu gantung kat rumah...hehhehehehee..

2 comments:

bUdAk kEnTaNg said...

salam kak..
warghhh!! manyak seronok..
kalian nampak merah larr.. ehee.
akak tak mention pon kg en.TB kat mane??

skali satu family beso bkumpul memang seronok kan..penah jugak buat majilis camnih kat kg dulu dlm 3ratus lbh yg hadis yg tak eknal jd kenal..hahaha..
paling best klu ade sukaneka..hebat en.TB yer..hahaha..

~kak bila nk buat open house??

Eiba said...

Hahahahhaah...seronok memang lar seronok... KG akak kat Benut, Kg TB laks kat Kota Tinggi..

OPen house??? Datang lar..kalau bgtau..sure akak akan masak punya... weekdays tapi yerr..coz akak weekend memang busy sgt...maklum byk lagi undangan...kang tak pergi kang kecik ati laks kawan2 akak..