Wednesday, August 27, 2008

Terharunya eiba.....


Terperangkap dalam jammed di highway Pasir Gudang adalah satu perkara biasa yang kualami. Perjalanan yang sepatutnya 20 minit boleh meningkat kepada 2 jam. Lenguh dan letih nak melayan. Apatah lagi sekarang nie musim hujan. Cam nie lah yang terpaksa eiba tempuh. Tak alang2 kalau jammed. Huhuhuhuhu..di sebabkan semalam belum keluar dari Taman Daya pun dah jammed, eiba budget sure panjang jammed yang bakal di tempuh. Eiba terus call TB dan menyatakan yang eiba telah stuck kat jammed tersebut dan plan nak makan kat luar jer malam nie. Maklum...kes2 cam nie..memang tak larat nak masak...

Apatah lagi kondisi badan yang tak berapa nak sehat masa nie, batuk ngan lenguh2 satu badan, pastu selesema lagi. Suara pun dah serak2 basah..(TB kata suara sexy..hik..hik..hik..) Dia tak tau nak kuarkan suara nie punyalah susah..perit sungguh...

Dan terharunya TB masak untuk kami sekeluarga. Masak apa tak tau lahhh..tapi rasanya ok gak..actually bapa TB memang pandai masak. Tapi TB tak mo tunjukkkan skill dia dengan alasan katanya dia ader isteri yang "boleh" masak....ngeh..ngeh..ngeh...eiba lah tuuuu...


Ayam masak sambal, agak manis sikit lahhh Tapi ayamnya ranggup sikit, goreng ngan tepung tuuu. Cayalah suami ku.....

Hah..yang ini tak tau lah masak apa...ader kentang, ader ikan bilis, ader bawang besar ngan lada hijau..pas tu letak kicap lah pulak. Nama masakan nie...nanti lah eiba create amik masa gak nak fikir masakan jenis apa ini...hanya TB yang tau..dia kata secret resepi...(ntah hape2 jer....) Tapi sedap tawww..korang suma boley lah try yerr...

Dan..Alhamdulillah kenyang gak makan, siap bertambah lagi..(jarang makan bertambah nie..maklum lah nak jaga berat badan dengan size..) UNtuk TB thanks sebab masak untuk dinner kita malam nie. Memang sedap dan eiba sungguh menghargainya. Kalau cam nie punya masak..sesekali demam pun syok jugak yerkk...wa cakap luu...

5 comments:

kamar hati said...

wahhhh...bestnyer ada org masak macam tu...en. HB plak tu... (",)

whitetulip said...

eiba - minta resepi yg ada cili hijau, kentang ngan lada sayur hijau tuh..nak msk utk sahur larr..

ku tak sempurna said...

rajinnya masak.. nmpk menyelerakan je :D

Eiba said...

alamak resepi apa tuuu..eiba pun tak pasti..tapi ader lada hijau,kentang, ikan bilis, bawang besar, tumis dah garing letak kicap manis kott...eiba pun tak pasti nieee...

kailan said...

sedapnya...nak!!