Thursday, April 16, 2009

Benar katanya

Plan malam tadi nak pi soping kat today - Green point , nak beli baju akmal dan afiqah, bila cakap ngan TB nak pi soping after dinner, dia kata tak payah masak lah kalau cam tu, kita makan kat luar saja. Sebagai isteri yang baik...(eecccehhh...) Eiba ikut saja laaa... So eiba pilih makan kat tepi tasek dahlia. Kat situ ader macam2 termasuk my feveret "Sup tulang"

Sementara tunggu makanan yang kami order sampai, kami sempat lah posing2 sikit..hik..hik...x terfikir nak n3 kat blog actually...Tapi ader sebab nak story kat u all..



Masa nak amik pics abang nie, dia ada tanya, "ibu, abang nie manja ker ibu" Lohhh??? So Eiba cakap.."kalau abang nak tau abang manja ke tidak, cuba abang buat gaya yang paling manja, ibu nak tengok abang manja ke tidak..." So u all agak...abang nie manja ker????



Kalau adik nie memang pantang orang nak amiks pics dia..memacam gaya dia boley buat..Adik memang comel!!!


TB kata jangan publish muka dia kat blog, Dia da macam artis dah...sana sini org kata macam kenal muka dia..Hehehehehehehehehe...Haku tak kira...nak letak jugak!!! (Maaf my darling TB).. Ini last k...Pas tu post pics sendirik jer..ngan anak2 k??? Love yaaa....



Acara Makan2 dah start...Menu adik, Nasi putih ngan Sup daging. Nak bagi 3 star untuk sup daging tu...



Menu abang, Mee hoon Sup. Abg memang faveret mee hoon sup. Eiba nak bagi 4 star kat mee hoon sup yang agak lazat bagi abang ngan eiba.



TB punya menu, Tomyam campur..(Macam2 ada..) Telur dadar ngan nasi putih, tak sempat nak rasa, dia da perabih semuanya...(Tu laaa sebuk nak amik pics...kih..kih..kih..)



Ehhhh...Apasal tak der eiba punya menu...aisey...cemana boley lupa laks???? Hehehehehehe...Tapi Eiba makan, nasi putih, sup tulang (boleh sedutttt punyaaaa....) ngan kerang bakar. Nak bagi 4 star for this menu...


Beli kerang nie konon nya nak tambah darah... Doktor kata tekanan darah eiba rendah, tu yang kadang2 eiba berdebar2 ntah hape2 tah....Tangan kadang2 mengigil tak pasal2..dan kadang2 tetiba rasa pusing... Dan harapan Eiba pas makan kerang niee...Tekanan darah kembali normal.

Alhamdulillah, kenyang sangat...tetiba perasaan nak pi soping kat today market jadi malas lah pulak. Bila Eiba cakap nak postponed ke next day kat TB dia gelak lah pulak dan nak tau apa yang dia kata???

" Betul lah kata Dato' Fadzilah Kamsah, Kalau isteri ajak pi soping, jangan membantah, nanti dia kecil hati, tapi sebelum nak pi soping tu, ajak lah dia makan dulu, bagi makan kenyang2, pas tu bila isteri dah kenyang, mesti dia tak jadi nak pi soping"

Hahahahahahaha....Terasa dan terpukul, ku cubit2 TB...dan ku kata padanya...
" Jangan lupa yaa...Esok masih ader"

So Para isteri??? Wat u think????

5 comments:

vee said...

ye ke kita camtu ba?
rasanya x kot..klu perut dah kenyang lagi semangat nak shopping ade la..

hysMan.. said...

wowoowow...
manyak sodapp wooo..
lapo ar kak??
kak tempat nih kat tepi tasik depan masjid PG tu ye??
perggghhh..kepingin gwe..
hehehe..da lama tak makan situ..
haha..
Abang tak manja tapi cute..
Adik plak mmg always cute se'cute'2nya..cun woo...
hahaa..

izan said...

eiba,

kalau k zan ..... biasanya harus cari barang dulu... dah lapar baru pegi makan... ekkekek....

2-2 k zan dapat..

Eiba said...

Vee... Kalau eiba mmg cam tu laaa...hik..hik... Kalau da kenyang tak larat nak pi jalan2...

Hysman...Ibu pada bebudak tu cemana pulak??? X ke comel??? kih..kih...

Kak Izan... Sepatutnya cam tu kan kak?? Jgn terpedaya ngan trick suami2 zaman sekarang nieh....hihihihihihi....

hysMan.. said...

aik kate anak potostet dr mak n ayah..so da real cute still kat mama n papa dorg lagikk..
hahahaa..
ok??