Wednesday, February 24, 2010

Cuti2 Malaysia Part 1 - Teluk Ramunia Beach Resort

Sempena cuti Tahun Baru Cina, Eiba sekeluarga beserta Keluarga Lady D, telah bersama2 menghabiskan masa selama 2 hari di Ramunia Beach Resort...Untuk percutian ini, Eiba sukacitanya member 4 bintang...yeeehaaaa....



Kawasan persekitaran pantai tersebut memang sangat bersih..mengujakan dan yang paling penting tenang sangat. Dengan Ombak aduiiiii...memang cfm nak terjun tiruk punya...alahaiii..kalau lah dapat dok kat sini..berumahtangga kat sini..damai nyaaa....



Perkara pertama sampai disana, we all makan ler bekalan yang ader sebelum masuk ke bilik masing2..(ehhhh..betul ker ayat2 ku ini..hantam larr...) Seronok tul dapat makan reramai cam nie..Di tepi pantai pulak tuu..angin jangan citer larr...memang syokk sangat kalau dapat tidooo... (perhatian..Eiba bukan kaki tido yerrr..)



Selepas makan, apa lagi nak tunggu jam 1 petang kan?? So anak2 dah mula bermain tepi pantai..tepi ker??? rasa depa awal2 lagi dah terjun tuuu...huhuhuhu..air nya punya lah sejuk...rasa nak kematu rahang Eiba..



Tengok lar keindahan pantai niee...Kalau baring kat sini pun masih selesa lagiii....Dan x der jumpa pun yang pakai bikini..ahaks..ker Eiba yg x nampak..hihihihihi....



Rasanya korang leh agak tak anak sapa yang terbang tuu??? hahahahaha...Yang sorang tu memang pantang jumpa air laut...tu lar dia...berendam jerk...hikhikhik..naik2 dari laut..muka jgn citer lah..gulap gulita..hukhukhuk...Kesian tul tgk..nak putihkan balik tu mmg makan masa punya...



Bila malam melabuh kan tirai nya..Keindahannya jangan di kata..suasana bertambah sunyi, dan ketenangan bertamu di kalbu...riuh rendah siang tadi semakin menghilang...dan saat ini..rasa kalau dok berdua2an ngan org yg tercinta memang best kan???



We all wat BBQ..macam2 ada..Ikan, udang, ayam, burung puyoh, sate ayam & daging, sosej..puas kitaorg makan.. Ikan gelama yang ada nie En. Halizam yang pancing. Sedap ikan nya..lemak, isinya halus sangat..cemana yerk nak kata...??? Tapi memang Sedap..!! Sambal ikan tu pun sedap..En. Halizam gak yang buat...bagi kat sambal tu 5 bintang..yeeeaaahh..tepuk2...yaaa...



Pagi2 lagi we all da bangun..nak amik pics jer sekitar pantai nie..Subuh memang cantik..tengok matahari terbit lak...aduuiiii...lomantic nyaaa....



Salah satu pics bersama family tersayang Eiba..Thanks untuk TB yaa..luangkan masa bersama2 family kita..

Eiba & TB



Kenangan bersama dan Abadi dalam ingatan..Thanks to all yaaa...
Wat Mar..kita jumpa lagi for next trip yaaa...



Psssttt - Sila abaikan kulit muka yang berminyak tu yerrr...



Masih ada cerita lagi...Eiba telah bercuti selama seminggu..dan banyak tempat Eiba telah pergi...so U all tunggu lar citer selanjutnya yaaa... Jumpa lagi pada next n3...

2 comments:

LadyD said...

...thx for dis short holiday...next time kite p lagi ye..

Eiba said...

InsyaAllah dear..kalau x der aral melintang & membujur..kita akan sampai ke satu lagi destinasi pilihan ramai...ahakss..