Friday, October 24, 2008

Kenangan di Aidilfitri

Raya kali ini, eiba tak dapat nak wat pelbagai hidangan untuk tetamu yang datang, sebenarnya bukan wat rumah terbuka sangat, tapi wat doa selamat sekaligus jemput kawan2 terdekat saja. Rasanya tak larat nak masak banyak2. Maklum lah..bila usia dah meningkat, energy pun dah makin kurang...hahahahahahahahahaa...



Roti jala nie eiba buat bertungkus lumus kat dapur, 2kg tepung..dari pagi buat...bertungkus lumus...huhuhuhuhuhuhuhu....



Mee Goreng hidangan yang mudah dan ringkas...



Kari daging ngan sup ayam, spesel basuh ayam sendiri 10 ekor, sampai krem paha...tak leh bangun..tak pasal2 TB kena urut..jalan pun alignment dah out..hehehehehehehehehhee..teruk tulll..



Ayam goreng madu...Wat nasik ayam sebenarnya, TB yang request, masak ikut tekak dia laa nieee.... Janji dia nak tolong eiba ok saja....



Pencuci mulut, haaahhh bersih lah sangat bila makan pencuci mulut tuu..selalunya eiba wat cocktail, tapi selalu tak pernah cukup..wat 4 tin pun habis..kali ini wat cam nie lak..jadik sorang amik 1 jezzz..(kedekutnyerrr..) Wat dalam 110 jeerr..x larat nak wat bebayk lagi...



Antara tetamu yang hadir memeriahkan acara mari makan2 bersama2... Yang geramnya tak sempat nak amik pics yang lain camera dah hilang...anak sedara pi simpan lak...nak ajer cubit2 manjer..tu gara2 si adik lah tuu yang sebuk sangat nak amik gambar...tak banyak pics yang sempat di snap.


Ini lak pics yang sempat dicurik amik oleh abg.. nak tau tak?? Itulah adir ipar Kak SEPI kita...dok sekangkang kera jer ngan rumah eiba kat PG. Ngeri tak ngeri lah nak pergi, tapi kena kuatkan hati, akhirnya sampai gak rumah adik kak Sepi. Thanks akak, semoga perkenalan kita berpanjangan..saya sayang akak...Terima kasih pada kak watie kerana sudi terima eiba sekeluarga sebagai tetamu akak malam itu..best..layanan akak cam kita dah kenal lama..mesra dan indah...aahhhh..meriahnya raya....



Psssttttt....pics2 kat atas tu, tak der satu pun yang sempat di edit..hantam saja laahhh yer...untuk tatapan mata..hik..hik...hik...

3 comments:

TokMa said...

wooiiiiihhhh!! sedap2nyer makanan tu sumer...mcm ni bolehlah tokma tempah untuk jamuan kat umah tokma kan. Pandai yer eiba masak.

Eiba said...

Boleeyyyyy tok maaa....boleyyy sangat...masak senang jer..tapi rasa tuuuu...faham2 ajer laaa...

whitetulip said...

roti jala...mmmm...my peberet. nak wat nih..yummy..