Tuesday, July 17, 2012

~ CINTA ITU INDAH ~

Hari ini aku terpanggil untuk menulis.. Yang pasti aku tahu apa yang aku tulis ini hanya berlandaskan emosi ku. Apa yang telah berlaku sejak seminggu dua ini mnjadikan aku sentiasa berfikir dan terfikir. Alhamdulillah, syukur pada Tuhan yang menentukan yang terbaik untuk hamba nya..

Apa yang aku nak katakan disini ialah tentang cinta yang terlalu indah. Bagi aku, perasaan cinta itu yang hadir dalam jiwa setiap manusia adalah kurniaan Allah yang terindah. Kasih sayang pada sesama manusia adalah tanpa sempadan. Sungguh kita terluka bila di kecewakan.. tapi bila ader sifat saling memaaf kan sesama manusia, segalanya akan jadi indah..

Tapi yang aku tak sangka, yang aku amat terkejut, bila seorang kawan yang ku kenali, yang dalam diam ku hormati.. dalam x di sangka.. dalam x di duga.. hanya kerana cintanya dia di lukai.. ia terus berubah sikap.. berubah berpusing ke 360 darjah. Adakah sudah hilang pertimbangan nya? Dari seorang yang penyabar.. penyayang, menjaga tutur kata.. rupanya itu lah rupanya yang sebenar bila teruji dengan perasaan. Malah dia di beri pilihan.. untuk mempertahankan apa yang dia ada.. atau di BAYAR untuk kehidupan nya.. rupanya dia memilih harga dirinya sebanyak RM****. Itu lah nilai dirinya.. & sungguh aku x menyangka.

Berbulan sebelum itu.. aku telah menemui nya.. dia menyatakan utk mempertahankan apa yang dia ada.. Apa yang dia miliki.. rupanya tekadnya itu hanya menutupi kelemahan nya.. & aku.. aku tertipu kerana mempercayai nya.. Aku terkilan.. kerana dia x pernah menghargai cinta yang ada dalam hati nya.. Kelemahan diri boleh di baiki.. tapi jika sifat tamak & materialistik menguasai jiwa.. Itu lah akibatnya.. Aku hanya mampu memerhati.. melihat dari jauh.. & aku dapat buat kesimpulan aku sendiri.. Yang aku sedang berkawan dengan siapa.

Buat "DIA" klu awak rasa itu yang terbaik untuk awak.. teruskan lah sikap awak yang sebegitu.. X der siapa nak halang.. juga x akan ada siapa yang akan ambil peduli. Jika dengan nilai harga diri awak.. hanya sekdr RM**** nilai sebuah kehidupan.. terlalu sedih.. awak x nmpak mana berlian mana kaca..Masa akan menentukan kebahagiaan kamu..

Apa yang aku nak nyatakan..   Biar apa pun.. di mana pun.. hak kita yang ada di gengaman.. pertahan kan lah.. selagi boleh.. wang bukan segalanya walau pun segalanya memerlukan wang. Jangan sebab wang kita jadi hamba dengan mengorbankan seluruh kebahagiaan kita.. aaarrrgggghhh.. biar lah.. Gud Nite alls.. (*^_^*)

No comments: