Tuesday, August 17, 2010

REZEKI DR KAMPUNG

SEkarang kan musim buah.. Macam2 buah ada kat merata tempat apa lagi durian & rambutan. Pulak tu murah2. Eiba sekeluarga memang suka makan buah. Lagi2 buah2an tempatan.. Ermmpp.. apalagi yang dapat di petik sendiri. Cam buah duria..kalau dapat kutip bawah pokok... lagi bess..tu lar saat yang paling menyeronokkan..

So bersempena dgn musim buah nie..Mak mertua ku kat Kota tinggi memanggil kami untuk menarah pokok rambutan yang banyak buah nya.. memang dah masak pun. uiikkss..feveret tuull.. dapat makan rambutan gula batu ngan rambutan gading..

So layan kan jer lar pics nie... :)


Hasilnya 2 guni Eiba bawa rambutan balik ke Pasir Gudang. Thanks MIL...ehhh..maner pics manggis nieeee....



4 comments:

Mak Su said...

bestnya pokok tumbuh kat tepi sungai ker kolam tu? lepas makan, trus berendam

Ku Tak Sempurna said...

ni yg jeles ni!!!!!


.
.
.
.

sy mau itu rambutan.. itu rambutan.. itu rambutan... ;D



lain kali nk ikut petik rambutan bole?? :D

manje said...

salam eiba

kita suka giler makan rambutan gading tuh huhu ~

Whitetulip Tales said...

Salam Aidilfitri Eiba...maaf zahir & batin atas ketidaksempurnaan sifatku..semoga ukhuwwah akan bpanjangan..best la dpt makan buat rambutan yang fresh dari kebun lagi..memang enjoy tgk pic tu..