Wednesday, June 11, 2008

Mencari Hotel Di Bandar Melaka (malam)


Hampir mengalami kesemputan cari bilik kat Bandar Melaka nih...Dari yang 4 star sampai lah yang betul2 "rumah tumpangan" hahahahahahahahahaha...Ader satu rumah tumpangan tu, apek yang handle. Rasa towkey dia lah...Masuk ngan mak long ngan anak2..Jadi berlakulah adegan tanya ader kekosongan bilik tak..Masa tu dah kul 7 lebih dahhhh..

Eiba : Tauke ader bilik kosong tak?
Tauke : (lgsg tak pandang)
Eiba : Ader bilik kosong tak tauke, i nak sewa...
Tauke : U sorang???
Eiba : Tak..i satu family..
Tauke : Ader lelaki ka??
Eiba : Ade lah..suami I...
Tauke : Tak de! Tak de! Tak de bilik kosong....
(terus tak pandang kami...fuhhhhh..)
Mak Long : Tauke ini bilik "main" kaaa....


hahaahhahhahaahahha...cepat2 eiba ngan maklong blah.....huhuhuhuhuhu...mulut kan....rasa betul kot...pasal depan nya macam apa jer....isskkk....mujur tak sewa bilik kat situ..kalau tak naya jerr...ahaks..ahaks....

Akhirnya, kami dah give up, cakap ngan TB, tak per lah..kita jalan2 dulu, then kalau ader..ader lah, kalau tak kita tido dalam kete jer....So terus cari Pak Ngah nak pi makan malam dulu....Tetiba dalam perjalanan..(Jalan kaki masa tu..) nampak In Trend Hotel..try masuk tanya ader bilik kosong tak..Alhamdulillah ader bilik kosong lagi. Tapi tak der apa2 termasuk TV pun tak der...cakap nak tgk dulu..so officer tu bawak lah masuk bilik tu..not bad, bersih..ader aircond, bilik air ader heater..wahhh boleh lah tu..murah sangat 69 hinggit 1 malam. Memang untuk tido jer...lain2 tak der aaahhh..apa lagi aktiviti malam....(isk..isk..isk..)




Ini lah bilik yang dapat kami tido. Mak long amik satu bilik lain. Dapat tido dah kira ok lah tuuuu...Kalau tak mau tido kat kete...Oh Melaka, apasal susah sangat nak carik bilik nih...mentang2 lah ader pesta air..serik..serik...next time tak mo pi gamble ajer..tak boleh..!! kalau kat KL lain sangat!! uh..uh..uh...


1 comment:

hotelmelaka said...

Hai..sini ada beberapa pakej menarik untuk melancong ke Melaka di sini http://hotelmelaka.wordpress.com/