Monday, January 25, 2010

Taekwando 2010

2010 telah menjanjikan sesuatu yang agak busy untuk eiba..yang mana schedule penuh untuk menjadi driver pada anak2 ku.. Salah satu kelas yang di ceburi oleh anak ku Akmal ialah Taekwando..kalau ader kelas silat nak jugak hantar...tapi ntah lar..malas nak carik kot...

Bertempat di sekolah Kebangsaan Pasir Gudang 4, setiap hari ahad, jam 8.30 pagi - 10.00 pagi, Eiba akan berada di sekolah tersebut..so kalau sesapa berminat nak teman kan Eiba gaks..ahakss..meh lar join..ramai gaks parents yg setia tunggu anak2 depa latihan..So..jomm arrr..penuh2 kan lagi sekolah tersebut...

U all layan lar pics nie yerr...Cuba teka yang mana satu akmal dalam banyak2 pics kat bawah nie..sapa berjaya teka..Eiba bagi hadiah...







Peminat setia a.k.a peneman ku untuk hantar Akmal..eeeiii..comell laaarrr....


Monday, January 18, 2010

Memancing????

Sengaja nak menghabiskan hari minggu last 2 week, so Eiba ngan anak2 terikut untuk melihat depa (adik TB) memancing kat Panchor. Boleh Tahan gaks view kat sinun..ader tempat duduk lagi...tapi tu larr...sebagai seorang yang tak baper leh tahan sabar...Lum pun satu jam..Eiba da ajak TB balik rumah..hikhikhik...boring jerkk dia..ekekekekeke...kalau snorkeling leh lar lama2..hihihihi....

Korang layan lar pics nie yerr...Ini pics 1 jam bermula..hehehehehe...




Teka teki..ikan apa kah ini???







Eiba wit my biras & kids




Ma lovely MIL


Monday, January 4, 2010

Eiqa merajuk....owwchhh...

Dia anak perempuan ku satu2 nya..(kot ada lagi nanti lain cerita..sedang diusahakan..) Terlalu suka untuk kelihatan cantik..menarik dan bergaya..walau pun kat dalam rumah..sampai neneknya (emak eiba) selalu cakap.. "Eiqa dok dalam rumah pun nak pakai yang cantik2 ajer.." Eiba suka kalau dia pakai pakaian yang cantik tapi tu larr habis alat solek dia kerja kan...habis baju jalan jadi basahan...

Masa kat rumah MIL, Cik Aca ader ser make up..baikkk punya dia cakap..nak pakai..ngan muka kesian..Eiba tgk dr jauh nak tergelak pun ada..Bila Cik Aca bagi guna ajer... "Ibu..Ibu...Cik Aca kata boleh guna larr..ibu pakai kan larr..."

Bila rasa dah lawa..mesti nak amik gambar pulak...bila Eiba tak mo amik...ini lah muka Eiqa yang tak berapa nak ikhlas...hehehehehe..tarik muka tu yang tak tahan...






Dah berkeping pics Eiba amik..berbuih mulut pujuk...Baru lar Eiqa nak senyum tgk camera..Ya Allah..sabar jer lar anak ku ini...Yang Cik Aca ngan Mak long da sebuk gelak2 Eiqa..Eiba pun gelak juga..tapi dalam hati..kang kecik ati lak anak ibu nie..susah tul nak pujuk...




Kalau Abang nya lak si Akmal..tak baper suka bergambar..Tapi kalau dah bergambar..memang paling comel...ekekekekeke... Selalu sgt tgk show "So u think u can dance" DEpa pun nak tunjuk bakat menari sama..aaahhhh...seronok dengan gelagat mereka berdua...



Sebelum balik ke PG semalam...amik lar 1 pics untuk anak Eiba yang bersolek sakan..ciiisss..dia lagi comel dari ibunya laks..jatuh arrr saham ku pas nie...apa pun untuk anak2 ibu berdua..dah naik sekolah nie..belajar lah elok2..sebaik yang mungkin..Ayah & Ibu doakan kesejahteraan kamu berdua yaaa..Jadi anak2 yang bijak, Soleh & Solehah, berilmu, beramal & Beriman..I Ayah & bu sayang sangat pada abang & adik...Kamu berdua mutiara hati kami...


Friday, January 1, 2010

...Penutup Tirai Kenangan...

video

Orang kata abadi kan sesuatu yang indah itu bukan hanya di minda..tapi juga di hati dan di mata.. Di kesempatan ini..Eiba nak abadikan kenangan Terindah Eiba.. Antara Pantai,laut & Eiba banyak cerita gembira suka dan duka..kenapa yerr...bila berada di pantai..hati Eiba begitu tenang dan asyik..lupa segala kekusutan minda..

Terima kasih pada semua kenangan yang terpahat..yang pasti nya paling indah dalam hidup ku..Buat semua yang ku sayangi..Hargai lah apa yang anda miliki..Bila ianya berlalu pasti ada sedikit kekesalan... Mudahan 2010 ini akan bawa sesuatu yang lebih indah dan bermakna dalam hidup kita semua. InsyaAllah...